Archívum

Egyedülálló biztosítási szaklap jelent meg a piacon

A Lapker által terjesztett, 2017. december 1-jétől elérhető Biztosítárs Magazin az aktuális biztosítási kérdésekről és fejleményekről 48 oldalon tájékoztatja olvasóit érdekes, olvasmányos és szórakoztató formában.

 

Minden negyedévben egy aktuális téma köré csoportosított cikkek, valamint közismert emberekkel készült interjúk olvashatóak a folyóiratban. Az első számban kiemelt figyelmet kapnak a személyi sérüléssel járó iskolai- és munkahelyi balesetek, a két interjúalany pedig Dr. Rudas László, az Istenhegyi Klinika alapító elnök-vezérigazgatója és a Családi Vállalkozások Országos Egyesületének elnöke, valamint Erdei „Madár” Zsolt, visszavonult félnehézsúlyú profi ökölvívó világbajnok, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke.

 

„A magazin célja, hogy hozzájáruljon a biztosítási kultúra iránt érdeklődők tájékoztatásához és edukálásához, ezáltal pedig a hazai biztosítási kultúra fejlődéséhez. Remélem, hogy a magazin hasznos és érdekes információkkal segíti olvasóit a biztosítások területén történő eligazodáshoz” – mondta Bartha Zoltán, a Biztosítárs Magazin alapító főszerkesztője.

 

A magazin mind ár-érték arányban, mind tartalmában egyedülálló a piacon. A kiadvány ára 99 Ft, amely tartalmaz egy 1000 Ft-ot érő kupont is, ami a Generali Biztosító bármely ügyfélszolgálatánál bármely lakossági biztosításra (lakás-, nyaraló-, casco-, baleset-, egészségbiztosítás) beváltható.

 

A Keszthelyi Média Kft. az újság mellett több, a biztosítási piacon hiánypótló terméknek kiadója. Ilyen a biztosítási terület „évkönyveként” számon tartott Biztosítási Almanach is, valamint a legújabb, a tavaly novemberben először megjelent, a magyar magán-egészségbiztosítási lehetőségeket bemutató Egészségbiztosítási Almanach is.

A magán egészségbiztosítás, mint új adómentes juttatás a jövő sztárja

2016. november 30., Budapest – Jövőre várhatóan minden eddiginél elterjedtebb lesz a cégek körében a magán egészségbiztosítás, mint adómentes béren kívüli juttatás egy jogszabályi változás miatt, emellett a társadalombiztosítási ellátással elégedetlenek egyre többen választhatják majd a magán egészségügyi szolgáltatásokat. Már most is közel 1,5 millió cafeteriában részesülő munkavállaló van, és ha a munkaadók még több lehetőséget látnak ebben a juttatásban, akkor az a piacon robbanásszerű növekedést hozhat a szekértők szerint.

2017-től megváltoznak a béren kívüli juttatások szabályai (2016. évi LXVI. törvény), a 2015-ben mintegy 350 milliárd forintot kitevő cafeteria juttatások eloszlása emiatt jelentősen megváltozhat; a cégek jövő év elejétől adómentes juttatásként vásárolhatnak csoportos vállalati egészségbiztosítási csomagokat.

Emellett a GKI Egészségkutató Intézet felmérése szerint az elmúlt évtizedben 30 százalékról 37 százalékra (több mint 700 milliárd forintra) nőtt a magánfinanszírozás aránya az egészségügyi rendszer forrásaiban.

 „A növekedés elsődleges oka, hogy az elmúlt években egyre többen választották a magán egészségügyi szolgáltatásokat a társadalombiztosítási ellátás színvonalának rohamos csökkenése miatt. Az egészségbiztosítási terület és a biztosítási szolgáltatások hátterét létrehozó magán egészségügyi intézmények térnyerése és fejlődése már egy ideje megfigyelhető.  A különböző (MABISZ, portfolio.hu) konferenciákon a közelmúltban egyértelműen vezető témává vált a magán egészségbiztosítás, mint a legdinamikusabban fejlődő és fejleszthető ágazat – mondta Bartha Zoltán, a Biztosítárs Magazin alapító főszerkesztője, az Egészségbiztosítási Almanach könyv szerzője.

A betegség megelőzés, az egészségmegőrzés, a fittség korunk egyik legfontosabb feladata, így jó választás és hosszútávon kifizetődő lehet a cégek körében a magán egészségbiztosítás szolgáltatása. A kiadvány azt is megmutatja, hogy milyen adózási kedvezmények állnak a cégek rendelkezésére, milyen biztosítók, szolgáltatások érhetőek el a piacon, melyek a legelőnyösebb konstrukciók számukra. A cégvezetőknek olyan átfogó képet nyújt a kiadvány, ami alapján dönteni tudnak, hogy melyik egészségbiztosítási program a legmegfelelőbb számukra. Ma a legnépszerűbb szolgáltatás a szülészeti- és fogászati magánrendelés.

A Keszthelyi Média által kiadott, novemberben megjelent Egészségbiztosítási Almanach nem csak a cégvezetők kézikönyve, hiszen a magánemberek számára is elsőként foglalja össze és teszi közérthetővé a magyar magán egészségbiztosítási lehetőségeket. Rangsorolja a piaci szereplőket, a 30 legnagyobb árbevételű magán egészségszolgáltatót, bemutatja az egészségbiztosítási konstrukciókat kínáló biztosítókat, az elérhető valamint a legkeresettebb magán szolgáltatásokat. Több szemszögből is körbejárja a munkaadó által köthető magán egészségbiztosítási lehetőségeket, ezáltal több alternatívát nyújt a vállalatoknak a béren kívüli juttatások kiválasztásához.